Соціально-політичні трансформаціїв інформаційну епоху: свобода і безпека людини як пріоритети розвитку - Штанько, В. І.; Авксентьєва, Т. Г.; Тихонова, Л. А. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 1970)
У статті розглядаються питання розвитку соціально-політичної сфери суспільства в інформаційну епоху. Аналізуються процеси взаємовпливу техніко-технологічних та аксіологічних змін. Визначається, що свобода людини є найважливішим вектором для сталого розвитку суспільства на інформаційному етапі. Свобода розглядається у різних вимірах. Вона реалізується через справедливість, співпрацю, безпеку життя людини, яка гарантується ефективною державою.