ВІЗУАЛЬНА, ГАПТИЧНА ТА ФОНОЦЕНТРИЧНА ЛОГІКА В НАУЦІ ТА РЕЛІГІЇ - БІЛЕЦЬКИЙ, І. П. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 1970)
Стаття присвячена питанню різновидів логіки. Логіка розуміється в широкому значення, тобто не як відповідна наукова дисципліна, а як стиль мислення і світосприйняття.Виділяються та аналізуються такі різновиди як гаптична, фоноцентрична та візуальналогіки.Ключові слова: гаптична, фоноцентрична та візуальна логіки.Билецкий И.П. ВИЗУАЛЬНАЯ, ГАПТИЧЕСКАЯ И ФОНОЦЕНТРИЧЕСКАЯЛОГИКА В НАУКЕ И РЕЛИГИИ Статья посвящена проблеме разновидностей логики.Имеется ввиду логика не как соответствующая научная дисциплина, а как стильмышления и мировосприятия. Выделяются и анализируются такие виды какгаптическая, фоноцентрическая и визуальная логика.Ключевые слова: гаптическая, фоноцентрическая и визуальная логика.Biletsky I.P. VISUAL, HAPTIC AND PHONOCENTRIC LOGIC IN SCIENCE ANDRELIGION The article is dedicated to the question of the kinds of logic. Logic is taken not as ascientific discipline but a style of thinking and world perceiving. Haptic, phonocentric nad visualkinds of logic are pointed out and analyzed.Keywords: haptic, phonocentric nad visual logics.