ІГРОВА КОНЦЕПЦІЯ КУЛЬТУРИ Й. ХЬОЙЗІНГИ - Білик, Я. М. (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Теорія культури і філософія науки», 1970)
Метою цієї статті є аналіз того внеску в концептуальну еволюцію лудологічних понять, якийпов’язаний з іменем Й. Хьойзінги. Визначається історичне місце його ігрової концепції культури,аналізується дефініція ігрового феномену та його ідеї щодо значення окремих культурних форм гри.Ключові слова: ігровий феномен, культурні форми гри, Й. Хьойзінга.Билык Я.М. ИГРОВАЯ КОНЦЕПЦИЯ КУЛЬТУРЫ Й. ХЬОЙЗИНГИ.Целью данной статьи является анализ того вклада в концептуальную эволюцию лудологическихпонятий, который связан с именем Й. Хьойзинги. Определяется историческое место его игровой концепциикультуры, анализируется дефиниция игрового феномена и его идеи о значении некоторых культурных формигры.Ключевые слова: игровой феномен, культурные формы игры, Й. Хьойзинга.Y. Bilyk. J. HUIZINGA GAME CONCEPTION OF CULTURE.The aim of the given article is the analysis of that contribution into conceptual evolution of ludologicalnotions which is connected with the name of J. Huizinga. The historical place of his game conception of culture isdefined, the definition of game phenomenon and his idea about the meaning of some cultural forms of the game isanalysed.Key words: game phenomenon, cultural forms of game, J. Huizinga.