АНАЛИЗ СОВРЕМЕННЫХ ИССЛЕДОВАНИЙ ПРЕДМЕТА «ЭКОЛОГИЯ» С ПОЗИЦИЙ ФИЛОСОФИИ И ФИЛОСОФИИ НАУКИ - Годзь, Н. Б. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 1970)
Статья посвящена анализу современных научных исследований в области экологии исходяиз позиций философского анализа развития представлений относительно области исследований вэкологической тематике. Показано видовое разнообразие работ, их широкий спектр разброса поспециальностям и дисциплинам. Автором затрагивается проблема междисциплинарностиданных исследований. Закладывается тема дальнейшего исследования в области предмета«Философия экологии». Предлагается ввести в научный оборот термин «Экологическаяфутурология».Стаття присвячена детальному аналізу сучасних праць, в яких за допомогою філософіїдосліджується предмет Екологія. Досліджується головні етапи розвитку саме екологічноїтематики у дослідженнях сучасних науковців. Наведено на прикладах дисертаційних робітшироке розмаїття наукових інтересів у колі екологічної тематики саме за допомогоюфілософської рефлексії. Автором розкривається питання міждисциплінарного статусу означенихдосліджень. Запропоновано розкрити новий напрямок досліджень предмету „Філософія екології”.Пропонується ввести до наукового використання термін „Екологічна футурологія”.The Article is dedicated to analysis the present scientific studies in the field of ecologies comingfrom position of the philosophical analysis of the development of the presentations for the area of thestudies in ecological themes. It is point aspectual variety of the work, their broad spectrum of the scatteron profession and discipline. The Author is touched problem inter-disciplinary study date. The subject offarthest studies is pawned in the field of subject “Philosophic ecologies”. It is offered carry in scientificterm “Ecological futurology”