СВ. ТОМА АКВІНСЬКИЙ ПРО ОСТАТОЧНУ МЕТУ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ В «СУМІ ТЕОЛОГІЇ» (кн. І-ІІ) - Добко, Т. Д. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 1970)
В статті розглянуто погляди середньовічного філософа і богослова Томи Аквінського наостаточну мету людського існування та її значення щодо участі людини в суспільно-політичномужитті. Автор висвітлює розуміння евдаймонії як інклюзивної мети людського існування, якаохоплює всі види благ, до яких людські природні прагнення скеровані заради них самих.Добко Т. Св. Фома Аквинский о конечной цели человеческого существования в«Сумме Теологии» І-ІІ. В статье рассматриваются взгляды средневекового философа ибогослова Фомы Аквинского о конечной цели человеческой жизни и ее значении для участиячеловека в общественно-политической жизни. Автор исходит из понимания эвдаймонии какинклюзивной цели человеческого существования, охватывающей все виды благ, к которымчеловеческие естественные стремления направлены ради их самих.Dobko Т. St. Thomas on the last end of human life in Summa Theologica, I-II. This articlepresents the views of the medieval philosopher and theologian Thomas Aquinas about the final end ofhuman life and its meaning for the human person’s participation in social and political life. We adoptunderstanding of eudaimonia as the inclusive end of human existence comprising all kinds of goods thatare willed in human natural strivings for their own sake.