“РОЗСТРІЛЯНІ” БУДДИ: СПОКУСА БЕЗВІДПОВІДДЮ - Яровицька, Н. А. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science")
Дана наукова стаття присвячена аналізу та філософській рефлексії щодо парадигми безвідповіді, в просторі якої існує індивід. Суб’єкт піддається спокусі використовувати традиційний методологічний інструментарій при розв’язанні тієї чи іншої проблеми. Проте, ці методи не є компліментарними соціокультурному “виклику”, і тому формується лише імітація “відповіді”, а безпосередньо проблема залишається не розв’язаною. N. Yarovitskaja “THE KILLED” BUDDHAS: A TEMPTATION BY UNANSWERENESS. This scientific article is the analysis of philosophical reflection with respect to unanswereness, in the space of which an individual exists. Subject is tempted to use the traditional methodological set of instruments in solving certain problem. However these methods do not promote forming of the answer to the sociocultural challenge and therefore the imitation of “answer” is formed but the problem remains unsettled. Key words: paradigma, “challenge”, “answer”, temptation, subject, unanswereness. Яровицкая Н. «РАССТРЕЛЯННЫЕ» БУДДЫ: ИСКУШЕНИЕ БЕЗОТВЕТСТВЕННОСТЬЮ. Данная научная статья посвящена анализу и философской рефлексии парадигмы безответственности, в пространстве которой существует индивид. Субъект поддается соблазну использовать традиционный методологический инструментарий при разрешении определенной проблемы. Однако данные методы не являются комплиментарными социокультурному «вызову», и поэтому формируется лишь имитация «ответа», а проблема остается неразрешенной. Ключевые слова: парадигма, вызов/ответ, соблазн, субъект, безответность.