ЧУДО ПРЕОБРАЖЕНИЯ В ФИЛОСОФИИ М. МЕТЕРЛИНКА (ПЬЕСЫ «СЕСТРА БЕАТРИСА» И «МАРИЯ МАГДАЛИНА») - Чернигова, Т. Л. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 2015)
В статье исследуется проблема духовного преобразования человека в произведениях Мориса Метерлинка. Этико-эстетическая концепция бельгийского мыслителя, будучи созвучной традиционным христианским мотивам, оказала большое влияние на европейскую культуру конца XIX – начала XX вв. Чернігова Т.Л. Чудо перетворення в філософії М. Метерлінка (п’єси «Сестра Беатріса» і «Марія Магдалина»). У статті досліджується проблема духовного перетворення людини у творах Моріса Метерлінка. Етико-естетична концепція бельгійського мислителя, яка є співзвучною традиційним християнським мотивам, значно вплинула на європейську культуру кінця XIX – початку XX cт. Ключові слова: духовне перетворення, християнство, Моріс Метерлінк. Tchernigova T.L. The article focuses on the problem of an individual spiritual transformation described in the works of Maurice Maeterlinck. The ethical and aesthetical concepts of the Belgian thinker that are consistent with traditional Christian tenets had a profound influence on the European culture of late XIX – early XX centuries. Keywords: spiritual transformation, Christianity, Maurice Maeterlinck.