ХАЙДЕГГЕР И ДЕРРИДА: ДВЕ ВЕРСИИ ДЕ(КОН)СТРУКЦИИ МЕТАФИЗИКИ - АЗАРОВА, Ю. О. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science", 2015)
Статья содержит сравнительный анализ концепций М. Хайдеггера и Ж. Деррида; выявляет сходство и различие между деструкцией и деконструкцией; оценивает меру радикальности обоих проектов; раскрывает специфику поворотов Деррида к Хайдеггеру или против Хайдеггера как своего предшественника. Азарова Ю.О. ГАЙДЕГГЕР І ДЕРРІДА: ДВІ ВЕРСІЇ ДЕ(КОН)СТРУКЦІЇ МЕТАФІЗИКИ Стаття містить порівняльний аналіз концепцій М. Гайдеггера та Ж. Дерріда, висвітлює схожість і відмінність між деструкцією та деконструкцією; оцінює міру радикальності обох проектів; розкриває специфіку поворотів Дерріда до Гайдеггера або від Гайдеггера як свого попередника. Ключові слова: феноменологія, фундаментальна онтологія, деструкція, деконструкція. Azarova J.O. HEIDEGGER AND DERRIDA:TWO VERSIONS OF DE(CON)STRUCTION METAPHYSICS This issue contains the comparative analysis M. Heidegger’s and J. Derrida’s philosophy. Author searches the nearness and farness of destruction and deconstruction, evaluetes the level of radicalization both projects, and exposes specific turn’s Derrida toward and away Heidegger as his precursor. Key words: phenomenology, foundamental ontology, destruction, deconstruction.