СХІД ТА ЗАХІД У ПОШУКАХ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ - ТОМ’ЯК, НАДІЯ БОГДАНІВНА (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science")
Розглядаються шляхи пошуків національної ідентичності в Україні. Особлива увага в даній статті зосереджується на способах побудови ідентифікації. Схід та Захід в даному випадку, - образи, які кладуться в основу побудови національного самовизначення. Досліджуються механізми творення шляхів ідентифікації. Томъяк Н. Б. ВОСТОК И ЗАПАД В ПОИСКАХ УКРАИНСКОЙ НАЦИОНАЛЬНОЙ ИДЕНТИЧНОСТИРассматриваются пути поисков национальной идентичности в Украине. Особое внимание в данной статье уделяется способам построения идентификации. Восток и Запад в данном случае, - образы, которые кладутся в основу построения национального самоопределения. Исследуются механизмы создания путей идентификации. Ключевые слова: идентичность, идентификация, Восток, Запад, пути идентификации. Tomyak N. THE EAST AND THE WEST IN THEUKRAINIAN NATIONAL IDENTITY The ways of looking for national identity are studied. A rapt attention is concentrated on the ways making identity. The East and the West -the icons which national self-identification is based on. Making ways of identification are studied. Key words: identity, identification, East, West, ways of identification.