СУСПІЛЬСТВО СПОЖИВАННЯ: «ЗУПИНІТЬ СВІТ, Я ХОЧУ ЗІЙТИ» - ПАЛІЙ, К. С. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science")
У статті зроблено спробу розглянути феномен «суспільства споживання» та здійснити розвідки стосовно його реалістичності. Міф про споживання та свобода особистості, людина-без-властивостей та одноразовий світ – усе це складає багатоманітну та мультидискурсивну картину сучасного світу. Палий Е. С. ОБЩЕСТВО ПОТРЕБЛЕНИЯ: «ОСТАНОВИТЕ МИР, Я ХОЧУ СОЙТИ» В статье сделана попытка рассмотреть феномен «общества потребления» и произвести разъяснения касательно его реалистичности. Миф о потреблении и свобода личности, человек-без-свойств и одноразовый мир – все это составляет многообразную и мультидискурсивную картину современного мира. Ключевые слова: потребление, выбор, свобода K. Paliy CONSUMER SOCIETY: «STOP THE WORLD, I WANT TO GO OUT» This article attempts to examine the phenomenon of "consumer society" and to make clarifications regarding its authenticity. The myth of the consumption and personal freedom, a man-without-properties and disposable world - all this is a diverse and multi discourses picture of the modern world. Keywords: consumption, choice, freedom