ФЕНОМЕН ИНТЕРТЕКСТУАЛЬНОСТИ В СТРУКТУРЕ КУЛЬТУРНОГО ДИСКУРСА - Переломова, Е. С. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science")
В статье рассматриваются истоки возникновения и развития интертекстуальности как феномена культурного дискурса, а также проблемы терминологии в формировании теории интертекстуальности. О.С. Переломова ФЕНОМЕН ІНТЕРТЕКСТУАЛЬНОСТІ В СТРУКТУРІ КУЛЬТУРНОГО ДИСКУРСУ У статті розглядаються витоки виникнення і розвитку інтертекстуальності як феномену культурного дискурсу, а також проблеми термінології у формуванні теорії інтертекстуальності. Ключові слова: текст, інтертекстуальність, культура, соціокультура, формалізація. E.Perelomova THE PHENOMENON OF INTERTEKSTUALITY IN STRUCTURE OF CULTURAL DISKURS The article focuses on the sources of origin and development of intertextuality as a phenomenon of cultural discourse, and the problems of terminology in the formation of intertextuality theory as well. Keywords: tekst, intertekstuality, culture, sociokulture, formalization.