ЛОГІКА ТРАНСДИСЦИПЛІНАРНОСТІ ТА ТРАНСПЕРСОНАЛЬНА ПСИХОЛОГІЯ - Білецький, І. П. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science")
Стаття присвячена питанню пошуків онтологічної основи для світоглядного застосування логіки трансдисциплінарності у філософії науки. Ця основа бачиться феноменах, описуваних у трансперсональній психології, яка займається так званими зміненими станами свідомості. Пропонується проаналізувати можливості взаємодії трансдисциплінарного підходу з теорією так званої Великої Холархії буття і пізнання К. Уілбера, а також теорією візуального та аудіотактильного типів культури М. Мак-Люена. И.П. Билецкий ЛОГИКА ТРАНСДИСЦИПЛИНАРНОСТИ И ТРАНСПЕРСОНАЛЬНАЯ ПСИХОЛОГИЯ Статья посвящена поиску онтологического основания мировозренческому применению логики трансдисциплинарности в философии науки. Эта основа видится в феноменах, рассматриваемых трансперсональной психологией. Предлагается проанализировать возможности взаимодействия трансдисциплинарного подхода с теорией Великой Холархии бытия и познания К. Уилбера, а также теорией визуального и аудиотактильного типов культурі М. Мак-Люєна. Ключевые слова: трансдисциплинарность, Великая Холархия бытия, визуальная ы аудиотактильная культуры. I. Biletsky TRANSDISCIPLINARITY LOGIC AND TRANSPERSONAL PSYCHOLOGY The article is dedicated to the seeking of an outlook using of the transdisciplinarity logic in the philosophy of science. This base is supposed in phenomena considered by the transpersonal psychology. An analysis of interaction between the transdisciplinary approach and the K. Wilber’s Great Holarchy of the being and cognition as well as the M. McLuhan’s theory of the visual and audiotactile cultures. Keywords: transdisciplinarity, Great Holarchy of the being, visual and audiotactile cultures.