Роль альтруїзму в формуванні соціальної правової держави - Фельдман, Олександр Борисович (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science")
У статті доводиться вплив альтруїзму на процес формування соціальної правової держави. Розглядаються ознаки правової та соціальної держави, які безпосередньо пов’язані з альтруїзмом як моральним принципом та соціальними практиками. Визначаються шляхи оптимізації соціально орієнтованої діяльності органів державної влади на основі підвищення рівня альтруїзму громадян.