ІНФОРМАЦІЙНИЙ ХАРАКТЕР СУЧАСНОГО СВІТУ ЯК ВИЯВ ЕТЕРИФІКАЦІЇ ЛЮДСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА УКРАЇНСЬКИЙ ОСВІТНІЙ ПРОСТІР - МАТВІЄНКО, П. В. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science")
Філософія має усі шанси не лише відновити свій дещо втрачений у зв’язку з бурхливим успіхом природничих наук суспільний рейтинг, але й перетворитися на потужний чинник суспільного розвитку. Це пов’язано з генетичною спорідненістю природи предмета філософії як галузі знання та природою інформаційного світу, який дедалі більше визначає вектори та тенденції як суспільства, так і буття людства взагалі Ключові слова: освіта, інформація, знання, функції філософії Матвиенко П.В. ИНФОРМАЦИОННЫЙ ХАРАКТЕР СОВРЕМЕННОГО ОБЩЕСТВА КАК ПРОЯВЛЕНИЕ ЭТЕРИФИКАЦИИ ЧЕЛОВЕЧЕСКОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ И ПРОСТРАНСТВО УКРАИНСКОГО ОБРАЗОВАНИЯ Философия имеет все шансы не только восстановить свой несколько утраченный в связи с бурными успехами естественных наук общественный рейтинг, но и стать мощным фактором общественного развития. Это связано генетическим родством природы предмета философии как области знания и природой информационного мира, который все больше определяет векторы и тенденции как общества, так и бытия человечества вообще. Ключевые слова: образование, информация, знания, функции философии Matvienko P.V. INFORMATIONAL CHARACTER OF THE MODERN SOCIETY AS A DEMONSTRATION OF ETERIFICATION OF HUMAN ACTIVITY AND THE UKRAINIAN EDUCATIONAL SPACE Philosophy now has the real chance not only to restore the former social rating, but also to turn to the powerful factor of social development. It is defined by genetic affinity of the nature of a subject of philosophy as areas of knowledge and the nature of the information world which defines vectors and tendencies in a society more and more, and mankind life in general. Keywords: education, information, knowledge, functions of philosophy