ВІЗУАЛЬНА, ГАПТИЧНА ТА ФОНОЦЕНТРИЧНА ЛОГІКА В НАУЦІ ТА РЕЛІГІЇ - БІЛЕЦЬКИЙ, І. П. (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series "Theory of Culture and Philosophy of Science")
Стаття присвячена питанню різновидів логіки. Логіка розуміється в широкому значення, тобто не як відповідна наукова дисципліна, а як стиль мислення і світосприйняття. Виділяються та аналізуються такі різновиди як гаптична, фоноцентрична та візуальна логіки. Ключові слова: гаптична, фоноцентрична та візуальна логіки. Билецкий И.П. ВИЗУАЛЬНАЯ, ГАПТИЧЕСКАЯ И ФОНОЦЕНТРИЧЕСКАЯ ЛОГИКА В НАУКЕ И РЕЛИГИИ Статья посвящена проблеме разновидностей логики. Имеется ввиду логика не как соответствующая научная дисциплина, а как стиль мышления и мировосприятия. Выделяются и анализируются такие виды как гаптическая, фоноцентрическая и визуальная логика. Ключевые слова: гаптическая, фоноцентрическая и визуальная логика. Biletsky I.P. VISUAL, HAPTIC AND PHONOCENTRIC LOGIC IN SCIENCE AND RELIGION The article is dedicated to the question of the kinds of logic. Logic is taken not as a scientific discipline but a style of thinking and world perceiving. Haptic, phonocentric nad visual kinds of logic are pointed out and analyzed. Keywords: haptic, phonocentric nad visual logics.