НАПРЯМКИ РОБОТИ ТА ГОЛОВНІ ЗДОБУТКИ НАУКОВОЇ ШКОЛИ УКРАЇНСЬКОГО НАУКОВО-ДОСЛІДНОГО ІНСТИТУТУ ГЕОГРАФІЇ ТА КАРТОГРАФІЇ (1927–1934) - Шевчук, Сергій (Human Geography Journal, 2015)
В жовтні 2012 року виповнилося 85 років з часу відкриття першого в Україні географічного інституту академічного типу – Українського науково-дослідного інституту географії та картографії (УНДІГК). Статтю присвячено дослідженню провідних напрямків наукової роботи працівників Інституту. При цьому головну увагу приділено науковим здобутком школи УНДІГК в контексті основних напрямків його діяльності: науково-пошукової роботи в галузі фізичної та суспільної географії, картографічної роботи й видавничої діяльності. Висвітлено особливості організації експедиційної роботи УНДІГК. Інші напрямки роботи Інституту, такі як підготовка висококваліфікованих спеціалістів через функціонування аспірантури, організація науково-популярної роботи та особливості становлення співпраці з вітчизняними й закордонними науковими установами будуть проаналізовані у наступних досліджень автора.