Соціологія та журналістика: точки зіткнення - Масюк, Г. І. (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія «Соціальні комунікації», 2018)
У статті розкрито точки зіткнення таких суспільствознавчих галузей як соціологія та журналістика. З’ясовано, що ці галузі пізнання процесів та явищ суспільства є близькими, хоча мають певні відмінності. У методах пізнання соціологія та журналістика дуже схожі. Принципова відмінність між ними проявляється у методах викладу одержаної інформації. Спільне і відмінне у соціології та журналістиці знаходяться у постійній динамічній рівновазі.