Психометричне обґрунтування застосування методики «досвід близьких стосунків» для дослідження типу прихильності на українській вибірці - Кочарян, Олександр Суренович; Фролова, Євгенія Валеріївна; Такмакова, Марія Юріївна (Psychological Counseling and Psychotherapy, 1970)
Стаття присвячена проблемі психологічної діагностики типу прихильності на основі теоретичних уявлень щодо генералізованого і специфічного типів прихильності в дорослому віці. Обговорюється можливість застосування методики «Досвід близьких стосунків» К. Бреннан і Р. К. Фрейлі на українській вибірці. Здійснено переклад оригінальної методики з англійської мови та адаптовано стимульний матеріал російськомовної версії жіночого варіанту опитувальника. Наведено дані щодо диференціальної сили тверджень, внутріщньотестової надійності шкал і факторної структури російськомовного варіанту методики «Досвід близьких стосунків».Ключові слова: тип прихильності, психометрична оцінка.