Структурні особливості емоційної сфери особистості з різним рівнем емоційної зрілості - Півень, Маргарита Анатоліївна (Psychological Counseling and Psychotherapy, 1970)
Стаття присвячена вивченню феномену емоційної зрілості особистості. Оглянутий сучасний стан проблеми. Дослідження реалізоване на вибірці студентської молоді обох статей. Структура емоційної сфери емоційної зрілості особистості представлена чотирма факторами. Виявлена специфіка прояву виділеної емоційної структури залежно від рівня виразності емоційної зрілості.Ключові слова: емоційна зрілість особистості, емоційна сфера, клієнт-центрований підхід.