Клініко-психологічні особливості пацієнтів з гострою соціальною самоізоляцією на прикладі клінічного випадку - Чабан, Олег Созонтович; Франкова, Ірина Олександрівна (Psychological Counseling and Psychotherapy)
Стаття присвячена розгляду нової дефініції – гострої соціальної самоізоляції, проаналізовано вплив біопсихосоціальних факторів та інші можливі причини виникнення даного феномена, зв’язок гострої соціальної самоізоляції з реалізацією віктимної поведінки. Також у статті увага приділяється до клініко-психологічних особливостей психічної сфери пацієнтів з гострою самоізоляцією на прикладі клінічного випадку. Ключові слова: соціальна ізоляція, гостра соціальна самоізоляція, саморуйнівна поведінка, віктимність