Функції емоцій у екстремальних ситуаціях, що пов’язані із професійною діяльністю в особливих умовах - Полтавська, Анастасія Іванівна (Psychological Counseling and Psychotherapy)
У статті проаналізовано функції емоцій у екстремальних ситуаціях, що пов’язані із професійною діяльністю в особливих умовах. Дається характеристика екстремальної ситуації як різновиду життєвої та емоціогенної ситуації. Доводиться значущість комплексного вивчення функціонування емоцій у діяльності в екстремальній ситуації. Розглядаються функції емоцій, найбільш важливі для професійної діяльності в екстремальних умовах: передбачальна, орієнтувальна, оцінна, санкціонувальна, активаційна, сигнальна, маркування цілі та ін. Ключові слова: емоція, екстремальна ситуація, життєва ситуація, емоціогенна ситуація.