Мішені та механізми психокорекційної дії при роботі з образом чоловіка у залежних дівчат - Літвінова, Вероніка Яківна (Psychological Counseling and Psychotherapy)
У статті міжособистісна залежність розглядається як основна, стержнева характеристика, яка визначає хід розвитку особистості й особливості формування зв’язків із зовнішнім світом. Вихід за межі залежної поведінки можливий за умови, якщо корекційна робота буде організована в напрямі посилення Его-структури, яка містить когнітивну, перцептивну, афективну й мотиваційну складові. У якості механізмів корекційної дії виділяються три основні механізми. Це конфронтація, корегувальне емоційне переживання (досвід емоційної рекапітуляції) і навчання. Ключові слова: міжособистісна залежність, корекційна робота, Его-структура, конфронтація, емоційна рекапітуляція.