Мотиваційна атрибуція ознак соціальної стратифікації та професійна безпека оптантів - Лазорко, Ольга Валеріївна (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
У статті конкретизовано теоретико-методологічні аспекти вивчення мотиваційної атрибуції ознак соціальної стратифікації в період ранньої професійної оптації. Окреслено основні аспекти запропонованої дослідницької позиції теоретичного аналізу і розробки програми емпірико-діагностичного вивчення. Теоретична концептуалізація проблеми торкається розгляду аспектів професійної безпеки особистості в період вибору професії та специфіки соціальної стратифікації юнаків як їх соціальної позиції, яка базується на освітньо-професійному статусі. Емпірично верифіковано морально-корисний, творчо-активний та матеріально-комфортний соціально-страфікаційні портрети студентів.