Этапы развития клиент-центрированной психотерапии - Кочарян, Олександр Суренович (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
У статті розглядаються основні етапи становлення клієнт-центрованої психотерапії: недирективний, рефлексивний, експіріентальний. Показано еволюцію, що пов’язана з перенесенням акценту з загальних парадигмальних характеристик нового підходу до методичних, технічних, операціональних характеристик конкретного психотерапевтичного процесу. Обговорюється дві ідеї: 1) місце субвербального досвіду в психотерапії; 2) топологічна модель психіки, яка пояснює і спрямовує психотерапію, модель якої пропонується автором. У статті аналізуються деякі сакральні аспекти клієнт-центрованої психотерапії.