Гендерні особливості інсталяції образи - Гарькавец, Сергій Олексійович (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
У статті розглянуті гендерні особливості виникнення та проявів образи та образливості як форми емоційного реагування, та риси особистості жінок і чоловіків, а також запропоновані нариси психологічних портретів образливих людей. Автори припускають, що основну роль в інсталяції образи на гендерному рівні грає питома вага маскулінних і фемінинних рис, у структурі особистості. Встановлено, що суттєвий вплив на прояви чоловічих та жіночих образ здійснюють психодінамічні характеристики та акцентуації характеру. На прикладі літературних героїв показані особливості переживання образи у акцентованих особистостей. Констатовано, що гендерні особливості образи інсталюються в інтенсивності та тривалості модуляції, та генеруємої розрядці у внутрішньому та зовнішньому плані.