Психологічні особливості уявлення про жадібність та жадібну людину - Яновська, Світлана Германівна; Туренко, Римма Леонардівна; Лютенко, Руслан Андрійович (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
У статті досліджено психологічні особливості уявлення щодо жадібності та жадібної людини. Визначено, що в досліджуваній групі переважна більшість людей вважає себе не жадібними та схильна оцінювати помірну жадібність, як корисну рису. Досліджувані студенти вважають виховання та особливості ситуації основними детермінантами жадібності, та не схильні вважати жадібну людину поганою, хоча оцінюють її не високо. Уявлення про жадібність та жадібну людину мають негативний характер та пов’язані одне з одним. Жадібність вважають притаманною кожній людині у той, чи іншій мірі, а помірну жадібність визначають корисною.