Психолого-педагогічний супровід навчальної діяльності: вектори трансформації та евристичний потенціал - Фролова, Є. В. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 1970)
У статті наведені узагальнені результати дослідження різних психологічних чинників (інтелек- ту, мотивації, стильових особливостей пізнавальної сфери особистості, метакогнітивних здібностей) на ефективність навчальної діяльності. Аналіз проведено в контексті побудови моделі психолого-педа- гогічного супроводу навчальної діяльності. Показано особливості взаємозв’язку розглянутих факторів з навчальною успішністю і можливість їхнього використання в якості мішеней розвивального та корек- ційного психолого-педагогічного впливу