Соціальний інтелект як чинник психологічного благополуччя особистості - Філоненко, Г. С.; Яворовська, Л. М. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 1970)
У даній статті розглядається соціальний інтелект як чинник психологічного благополуччя особистості. Представлені результати дослідження залежності показників психологічного благополуччя особистості від особливостей соціального інтелекту. Виявлено, що для гедоністичного аспекту психологічного благополуччя важливими чинниками виступають поведінковий та емоційний критерії соціального інтелекту, а для евдемоністичного аспекту психологічного благополуччя – поведінковий та когнітивний критерії соціального інтелекту