Особливості взаємозв’язку рівня суб’єктивного контролю і актуального ємоційного стану жінок з кризисних сімей, розлучених жінок та жінок зі звичайних сімей - Фальова, О. Є.; Рисована, Л. М. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 1970)
У статті проведений порівняльний аналіз зв’язків рівня суб’єктивного контролю з актуальним психоемоційним станом у жінок з кризисних сімей, розлучених жінок та жінок зі звичайних сімей. До складу вибірки увійшли жінки 29-56 років загальною кількістю 454 особи. Були досліджені 224 жінки з кризисних сімей, 104 розлучених жінки. Групу порівняння склали 126 жінок зі звичайних сімей. Аналіз результатів виявив наявність значущих кореляцій шкал локусу контролю зі шкалами психопатологічної симптоматики, психосоціального стресу та госпітальної шкали тривоги і депресії у досліджуваних жінок. Найбільша кількість зв’язків виявлена в групі жінок з кризисних сімей. Ключові слова: рівень суб’єктивного контролю, актуальний психоемоційний стан, психопатологічна симптоматика, психосоціальний стрес, тривога, депресія.