Проблема саногенного мислення в зарубіжній науці - Гільман, А.Ю. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
У статті розглядається поняття «саногенного мислення», основні риси саногенного мислення, висвітлено процесуальну сторону та специфіку процесу оволодіння саногенним мисленням. Автором проаналізовано підходи до визначення поняття «саногенне мислення», а також охарактеризовано розуміння термінів: «продуктивне мислення», «критичне мислення», раціональне мислення» у вітчизняній та зарубіжній літературі для позначення категорії мислення, що сприяє підвищенню рівня психічного та соматичного здоров’я особистості.