Взаємозв’язок ціннісних орієнтацій та уявлення про успіх студентів - Яновська, С. Г.; Туренко, Р. Л.; Білоус, Н. С.; Лаврук, С. М. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
У статті визначено особливості взаємозв’язку ціннісних орієнтацій та уявлення щодо успіху молодих людей. Показано, що основними ціннісними орієнтирами студентів є любов і дружба, турбота про здоров›я і упевненість в собі. Визначено, що успіх студенти характеризують як: особливий, такий, що задовольняє, важкий, об›єктивний, доступний, стрімкий, конкурентоспроможний. Показано, що уявлення щодо успіху пов’язано з ціннісними орієнтаціями студентів, що вказує на зростання здатності молодої людини займати активну позицію щодо подій свого життя: перемагати в конкурентній боротьбі, бути особливим.