До проблеми визначення психологічного змісту поняття «психологічного благополуччя» - Поліванова, О. Є.; Гуляєва, О. В. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
Стаття присвячена проблемі визначення психологічного змісту поняття «психологічного благополуччя». Спираючись на основні концепції зарубіжних дослідників, а також на сучасні наукові здобутки російських психологів, було проаналізовано підходи до розуміння категорії «психологічного благополуччя». Психологічне благополуччя розуміється авторами як інтегральний показник ступеня спрямованості особистості на реалізацію головних компонентів позитивного функціонування. В статті здійснена спроба відмежувати поняття «психологічного благополуччя» від інших понять, які знаходяться з ним в одному смисловому полі.