Порівняльний аналіз ієрархії ціннісних орієнтацій правопорушників з особистісними розладами в усвідомлюваному та неусвідомлюваному аспектах - Перевозна, Тетяна Олексіївна (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2015)
В статті досліджуються особливості структури ціннісних орієнтацій в усвідомлюваному та неусвідомлюваному аспектах у осіб зі специфічними розладами особистості та протиправною поведінкою. Показано, що визначені структурно-динамічні характеристики ціннісної сфери аномальнихособистостей опосередковано детермінують зниження можливостей саморегуляції у досліджуваного контингенту. Визначення функціонально слабких місць в системі саморегуляції психопатичних особистостей сприяє оптимізації психологічної допомоги людям, котрі страждають специфічнимирозладами особистості.Ключові слова: специфічні розлади особистості, ціннісні орієнтації, усвідомлювана ієрархія цінностей, неусвідомлювана ієрархія цінностей.