Психологічні засади дослідження проблем кримінально-правової охорони основ громадянського суспільства України - Лантінов, Ярослав Олександрович (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2015)
У статті вивчається та визнається здатність теорії діяльності виконувати роль парадигми для кримінально-правових теорій та для гіпотези необхідності та доцільності кримінально-правової охорони основ громадянського суспільства України зокрема. Здійснюється співставлення теорії діяльності зпотребами науки кримінального права, зокрема розглядаються категорії «діяння», «дія», «бездіяльність», «діяльність». Констатується фундаментальне значення теорії діяльності для кримінально-правовоїдоктрини. Виявляються потреби кримінально-правової науки, які не забезпечуються нею.Ключові слова: парадигма, кримінально-правова охорона, основи громадянського суспільства України, теорія діяльності, діяння, дія, бездіяльність, супердія, мотив, кримінальна відповідальність, підстава, обґрунтування.