Особистісні особливості жінок із гінекологічною патологією - Цзе, Дин Шао (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2015)
У статті представлено дослідження особистісних особливостей жінок з гінекологічною патологією (міома матки і ендометріоз). Досліджено 50 жінок з міомою матки, 49 жінок з ендометріозом.Визначено,  що жінки  гіперпластичними захворюваннями внутрішніх геніталій відрізняються від здорових жінок по ряду параметрів:зниженням відчуття психічної цілісності, негативним самвідношенням, ослабленням саморегуляції, негативної самооцінкою. Також встановлено, що жінки з діагнозомендометріоз відрізняються від жінок з діагнозом міома матки відсутністю нарциссической вигоди від хвороби.Ключові слова: гінекологічна патологія, особистісні особливості.