Автоматизація процесу управління психофізіологічним станом готовності операторів АСУ - Тиньков, Олександр Михайлович; Селезньова, Ольга Станіславівна (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2015)
У статті показана можливість контролю і управління психологічним станом операторів АСУ шляхом виміру електричного опору біологічно активних крапок шкіри людини і дії на крапки тепловим стимулятором. Описані блок-схема системи, технічні пристрої та алгоритм програми, що забезпечують безперервний автоматичний контроль стану операторів. Для контролю так званих «передстартовихі» змін ПФС пропонується використовувати аналіз спектру мовного сигналу оператора в процесі ведення переговорів по засобах зв’язку.Запропонована система відображення інформації про психофізіологічний стан групи операторів.Ключові слова: оператор АСУ, крапки акупунктури, електричний опір крапок, теплова стимуляція крапок, СВІ, програма , схема, прогноз стану.