Теоретичний аналіз ресурсного стану особистості - Штепа, Олена Станіславівна (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2015)
У статті на теоретичному рівні проаналізовано структурні особливості, головні характеристики та параметри ресурсного стану особистості. Обґрунтовано, що ресурсний стан є мотиваційним станом, що характеризується як особистісний, позитивний, реверсійний. Сформульовано авторське визначення ресурсного стану особистості як мотиваційного стану-переживання, зумовленого усвідомлюваними змінами у ставленні до Іншого, що виявляється у реалізації психологічної готовності надати підтримку у вчинку милосердя.Ключові слова: ресурсний стан, духовність, долання складних ситуацій