Системна модель соціально-психологічних чинників ставлення молодших школярів до особистої власності - Сухаревська, Олена Олександрівна (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2015)
У статті розглядається ставлення до власності як категорія, яка передає взаємозв’язок інтра-, та інтеріндивідної реальності відносин власності. Висвітлюється системний підхід до соціально-психологічних чинників ставлення особистості до власності, різні підходи до їх класифікації.Видокремлюється системне бачення чинників формування ставлення. Дана характеристика соціально – психологічним чинникам, які можуть впливати на ставлення особистості до власності. Показано, що співвідношення і конфігурація структурних компонентів внутрі системи ставлення - це один з провідних чинників формування й розвитку самого ставлення.Ключові слова: чинники, фактори, детермінанти ставлення,системний підхід, інститути, агенти ставлення.