Психофизические механизмы развертывания бытийных событий в ситуациях неопределенности - Вертель, Антон Вікторович; Кузикова, Світлана Борисівна; Важинский, Сергій Едуардович (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
У статті розглядається можливість вирішення психофізичної проблеми з позицій «холістичної» концепції Єдиного світу, через феномен «синхроністичності». Показано, що індивідуальна свідомість у своїй глибинній основі збігається з абсолютним буттям. Проаналізовано основні альтернативні інтерпретації квантової механіки у світлі психофізичного континууму. Доведено, що одним з можливих рішень психофізичної проблеми є інтеграція концепцій психофізичного паралелізму і дуалізму фізичного і психічного.