Теоретичні та практичні аспекти групової психологічної допомоги в кризових ситуаціях - Уварова, Світлана Геннадіївна (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
У статті здійснено аналіз теоретичних та практичних аспектів проблеми організації та надання групової психологічної допомоги у кризових ситуаціях. Розкрито зміст, специфіку та завдання основних форм групової психологічної допомоги у кризових ситуаціях. Висвітлено основні завдання, етапи та особливості проведення психологічного дебрифінгу. Проаналізовано основні групові підходи до подолання посттравматичних стресових станів. Розкрито зміст та специфіку організації психологічної просвіти для тих, хто переживає кризові ситуації; обґрунтовано її доцільність та ефективність.