Особливості синдрому «емоційного холоду» в подружніх стосунках (на прикладах із консультативної практики) - Терещенко, Н. М. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology)
Стаття присвячена синдрому «емоційного холоду», який негативно впливає на подружні стосунки, ускладнює встановлення стосунків психологічної інтимності та знижує задоволеність шлюбом у подружжя. На прикладах із консультативної практики демонструється, що феномени синдрому «емоційного холоду» можуть не усвідомлюватися подружжям, тому проблеми пов’язані із ним, формулюються в форматі скарг на ревнощі, зради, проблеми із дітьми тощо. Ригідні сімейні ролі сприяють реалізації синдрому та ускладнюють його психокорекцію. Особи із синдромом «емоційного холоду» схильні до вибору партнера із такими особистісними властивостями, які сприяють уходу від психологічної близькості.