Особливості українських мультфільмів як засобів формування установки щодо благодійності (на прикладі мультсеріалу «Котигорошко») - Яновська, С. Г.; Туренко, Р. Л.; Яновська, Ю. Е.; Манаєнкова, В. К. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology)
У статті визначено особливості українських мультфільмів як засобів формування установки щодо благодійності (на прикладі мультсеріалу «Котигорошко»). Було показано, що досліджувані мають амбівалентне ставлення до благодійності. Визначено позитивне зростання установки щодо благодійності, що відображується в значущому підвищенні показників за фактором «Сили» та «Активності» поняття благодійності і орієнтація на альтруїзм в результаті перегляду мультфільму, що може бути пояснено ідентифікацією глядача з позитивними героями мультсеріалу «Котигорошко» та психологічною дією мультфільму.