Психологічний захист у структурі адаптаційної поведінки особистості - Резнікова, О.А. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
У статті проаналізовано погляди зарубіжних і вітчизняних вчених на зміст та відмінності механізмів психологічного захисту та механізмів опанування (копінг-поведінки). Особливу увагу приділено концепціям, в яких означені феномени (механізми психологічного захисту і механізми опанування) співвідносяться як різноманітні рівні цілісної індивідуальної системи адаптаційної активності особистості.