Профілактика та корекція емоційного вигорання у практичних психологів - Міщенко, М. С. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
В статті розглядаються проблема профілактики і корекції емоційного вигорання. Пропонується система заходів профілактики і корекції емоційного вигоряння, яка враховує специфіку діяльності практичного психолога і чинники, що зумовлюють виникнення цього синдрому. Проблема емоційного вигорання практичного психолога є однією з центральних в аспекті вдосконалення фахової підготовки майбутніх практичних психологів. Синдром емоційного вигорання – це явище, що призводить до негативних змін в структурі суб’єкта діяльності, сприяє зниженню ефективності професійної діяльності. Намічено подальші перспективи розвитку вивчення цієї проблеми. Ключові слова: емоційне вигорання, практичний психолог, синдром, професійна діяльність, профілактика, корекція.