Психологічні особливості разних проявів толерантності студентів - Милославська, О.В.; Гога, Наталія Півлавна; Кузнєцова, Олена (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
Стаття присвячена дослідженню психологічних особливостей толерантності студентів. Визначено, що в залежності від ситуації досліджувані можуть проявляти толерантність або етнічну та соціальну інтолерантність. У студентів 4-го курсу в порівнянні зі студентами 2-го курсу зафіксовано зниження показника толерантності до невизначеності, а також невміння пробачати помилки, ненавмисно заподіяні прикрості. Проведене дослідження дозволяє стверджувати про необхідність впровадження в навчально-виховний процес певних заходів групової психологічної роботи, спрямованих на підвищення толерантності студентів.