Соціальні проблеми особистості як категорія психології соціальної роботи - Кривоконь, Н.І. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
Публікація присвячена визначенню ролі категорії «соціальні проблеми особистості» в контексті психології соціальної роботи. Розглядаються різні теоретичні підходи до тлумачення категорії «соціальні проблеми» в соціологічних та соціально-психологічних напрямках. Описано соціально-психологічні особливості розуміння та використання даного терміну в соціальній роботі та психології соціальної роботи. Визначаються основні умови вирішення соціальних проблем на особистісному рівні.