Проблема емоційного вигорання у професійній діяльності особистості - Вахоцька, І.О. (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2016)
У статті розглядається важлива проблема емоційного вигорання в професійній діяльності особистості. Розглянуто історію вивчення проблеми емоційного вигорання у закордонній та вітчизняній психології, деякі погляди на сутність, симптоми, динаміку емоційного вигорання, наслідки емоційного вигорання в професійній діяльності особистості. Дана характеристика синдрому емоційного вигорання як стану професійної дезадаптації особистості. Визначено перспективні напрямки досліджень в області емоційного вигорання.