Психологічні аспекти поняття репродуктивної установки та його розуміння у зарубіжних дослідженнях - Кочарян, Олександр Суренович; Свинаренко, Юлія (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2015)
Стаття присвячена проблемі теоретичного і практичного обґрунтування поняття репродуктивної установки. Розглянута актуальність досліджень психологічних аспектів репродуктивної поведінки. Наведені приклади зарубіжних досліджень репродуктивної поведінки та репродуктивних установок. Репродуктивна установка розглядається як умова формування психологічної готовності до материнства. Описано вплив особливостей сімейної соціалізації, шлюбно-сімейних відносин і статеворольової ідентичності на формування репродуктивних установок молодого покоління. Ключові слова: репродуктивна установка, репродуктивна поведінка, свідоме батьківство.