Вплив статеворольових структурних особливостей особистості на образ ідеального партнеру у жінок - Фаворова, Катерина Миколаївна (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2015)
В досліджені прийняли участь 207 молодих жінок, у віці 18-20 років. Жінками з континуально – альтернативною моделлю, у яких зв›язок параметрів маскулінності та фемінінності негативний, позитивно оцінюються чоловіки, які відповідають якостям гарного сім’янина, негативно оцінюються ті, хто має риси, не відповідні сімейному життю. У жінок з континуально – ад’юнктивною моделлю, у яких спостерігається нерасщеплена єдність мужності і жіночності у структурі,переважає негативна оцінка більшості виділених груп чоловіків, позитивно оцінюються чоловіки,які повністю відповідають традиційним уявленням щодо мужності.У жінок з андрогінною моделлю, у яких в співвідношенні показників маскулінності і фемінінності спостерігається незалежність переважає позитивна оцінка більшості груп чоловіків, які відповідають різним аспектам чоловічої ролі. Ключові слова: жінки, партнерські стосунки, статеворольові структурні моделі, образ ідеального партнера.