Особливості взаємозв’язку політичної активності та мотиваційно – ціннісної сфери особистості студентської молоді - Поліванова, Олена Євгеніївна; Пантюх, Марія Анатоліївна (Visnyk of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series Psychology, 2015)
Стаття присвячена дослідженню особливості взаємозв’язку політичної активності та мотиваційно – ціннісної сфери особистості. Метою даної роботи є дослідження динаміки особливостей взаємозв’язку політичної активності та мотиваційно – ціннісної сфери в умовах соціально – політичної трансформації країни. В ході дослідження було виявлено, що в період соціально – політичної трансформації суспільства відбулося зростання як суб’єктивних так і об’єктивних форм політичної активності. Також в ході трансформації змін зазнала і ціннісна сфера особистості Ключові слова: політична активність, політична поведінка, політична участь, соціально – політична трансформація, мотиваційно – ціннісна сфера.